Mighindoala (germ. Engental, magh. Ingodály), jud. Sibiu

Mighindoala, Sibiu

Biserica Evanghelica Mighindoala, jud Sibiu

sursa foto
Dacă rătăciți cumva pe la Mighindoala (germ. Engental-in trad. Valea îngustă, magh. Ingodály) jud. Sibiu, veți fi probabil întâmpinați de cei 2! (după alții, doar unul) săteni rămași în sat.

Dacă în anul 1975, erau aproximativ 300 de locuitori și peste 50 de case, în timp satul a fost părăsit. În anul 2011 mai erau oficial doar 2 locuitori permanenți și aproximativ 10 clădiri încă în picioare. Printre ele și Biserica evanghelică, cândva a sașilor. În altarul fără acoperiș al Bisericii ortodoxe înalță rugăciuni… stejarii.

3 gânduri despre “Mighindoala (germ. Engental, magh. Ingodály), jud. Sibiu

  1. Sunt interesat sa ma stabilesc intr-o zona mai izolata , ca aceasta , de exemplu .Este cineva gata sa vanda sau sa accepte servicii ,eu fiind zidar, pentru 1 – 5 ha de teren , cu drum de acces ? Pentru discutii pot oferi si un numar de telefon, daca sunt persoane interesate .Eu urmaresc acest site deci si posibilele raspunsuri .Va multumesc.

    Apreciază

    • Drum de acces… adica un drum care sa nu fie pe proprietatea altcuiva …chiar daca acum satul apare ca parasit . Iar terenul sa poata fi utilizat pentru agricultura ,sa aiba expunere la soare ,chiar daca acum are vegetatie pe el .Multumesc !

      Apreciază

Povestește și tu