La aniversare, poveștile săsești „ne îmblânzesc”

bookoflife05Acum o lună, când am spus oficial prima poveste, scrisesem următoarea introducere pentru blog. Apoi am ales ceva mai personal, ceea ce găsiți acum la Despre. Mesajul rămâne însă valabil, la care adaug mulțumirile sincere (masa și dansul rămân pentru anii următori 🙂 ).

Acesta este doar unul dintre alte 60.000(?) de bloguri românești, tot așa cum și tu ești doar un suflet dintre alte șapte miliarde. Nu ai nevoie de poveștile de aici, după cum și ele existau undeva, izolate, fără tine. Nu-ți vorbesc dacă nu ești copil de orice vârstă, dacă nu știi să te bucuri, să-ți amintești, să crezi în eroi și în vise.

Dar dacă le citești, amintirile de aici primesc viață și personajele lor supraviețuiesc uitării. Istoria devine poveste, personajele devin oameni, ca mine și ca tine, și așa creăm legături. Devenind prieteni, ne îmblânzim pe noi și lumea din jur. Odată îmblânziți, realizăm câ suntem importanți și că învățăm unii de alții.

TU ești, pentru mine, fără seamăn pe lume.

„(…)
– Ce înseamnă „a îmblânzi”?
– E un lucru care prea e dat uitării – zise vulpea. Înseamnă „a-ți crea legături” …
– A-ți crea legături?
– Desigur – zise vulpea. Tu nu ești încă pentru mine decât un băiețaș, aidoma cu o sută de mii de alți băiețași. Iar eu nu am nevoie de tine. Și nici tu n-ai nevoie de mine. Eu nu sunt pentru tine decât o vulpe, aidoma cu o sută de mii de alte vulpi.
Dar dacă tu mă îmblânzești, vom avea nevoie unul de altul. Tu vei fi, pentru mine, fără seamăn pe lume. Eu voi fi, pentru tine, fără seamăn pe lume…” (Antoine de Saint Exupery, Micul prinț)

Untitled

Povestește și tu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s