Apel: Karin Hann are nevoie de ajutorul nostru

Copil fiind, pe la vreo 5 ani, am avut nevoie de mai multe tratamente la ochi, având un diagnostic destul de rar întâlnit. Mama m-a purtat prin spitale așteptând îngrozită următorul diagnostic și citind neputința pe fețele medicilor. Din fericire, problemele mele de vedere s-au rezolvat, dar părinții mei au rămas cu o trauma acelei perioade și grijă crescută pentru vederea mea, căci, așa cum îl auzeam pe tata în ceasurile deznădejdii: ce poate fi mai scump pentru un om decât lumina ochilor?

Spun asta cu gândul la suferința unei femei care nu se poate bucura de sărbători. În timp ce majoritatea ne dorim zilele acestea tot felul de daruri neînsemnate de Crăciun, există cineva aproape de noi care tot ce își dorește este să își recapete vederea. Să își ia viața înapoi.

Karin Hann are 45 de ani, iar în urmă cu câteva luni a fost diagnosticată cu dezlipire de retină la ochiul stâng, o afecțiune gravă care poate duce la pierderea vederii. În urma unei intervenții chirurgicale în România, ochiul s-a infectat și au apărut complicații grave. În prezent, vederea lui Karin cu ochiul afectat a scăzut la 5% și, din păcate, și ochiul drept este afectat.

Pentru a-și recăpăta vederea, Karin are nevoie urgentă de o operație la o clinică specializată în Turcia, una dintre cele mai bune din lume. Costurile intervențiilor de care are nevoie se ridică undeva la suma de 13.000 de euro. O sumă mică pentru un dar neprețuit: vederea.

Cred că mai ales în această perioadă a anului ne pasă mai mult de cei de lângă noi. Că deși nici nu ne putem închipui cum ar fi să nu ne mai putem vedea chipul copiilor, lumina zilei, culorile acestei lumi, putem totuși să ne imaginăm suferința lui Karin și să nu rămânem indiferenți.

Karin a strâns în momentul de față 2000 de euro. Suma de aprox 13.000 de euro nu este mare, dar strângerea ei este o luptă contra cronometru, pentru că starea lui Karin se agravează continuu și are nevoie urgentă de aceste intervenții la ochi.

Dacă fiecare dintre cele peste 10.000 de persoane care au dat like paginii de Facebook a poveștilor săsești ar dona doar 1 euro, Karin ar putea beneficia de intervențiile care i-ar reda vederea.  Haideți să facem împreună un efort mic pentru un dar neprețuit de Crăciun: să-i redăm lui Karin vederea.

Cei care vor să o ajute pe Karin, o pot face pe Generosity (aici) sau în contul, în lei, RO92BTRL01304201990419XX, deschis pe numele Hann Karin.

 

 

 

 

Povestește și tu