A apărut noua broșură turistică a Sibiului

Zilele acestea, cu ocazia Târgului de Turism al României, desfâșurat între 17 – 20 noiembrie la Romexpo București, tocmai a fost lansată noua broșură de promovare turistică a Sibiului.

Sibiul rămâne în topul preferințelor turiștilor români sau străini, pentru că este orașul încărcat de istorie, care se reinventează continuu și surprinde cu evenimente noi în fiecare an. Fiind printre cele mai dinamice orașe din țară în materie de turism și cultură, Sibiul avea nevoie de un material actualizat, care să reflecte pulsul și noua strategie de promovare.

coperta-ro-brosura-sibiu2016

Broșura turistică este elementul central al materialelor de promovare a Sibiului, iar pentru mine este a doua broșură a orașului pentru care am scris textul, după ediția publicată în 2014.

Ca și data trecută, provocarea a fost să scriu un material care să fie deopotrivă iubit și util. Am urmărit să creez un text de sinteză, foarte bine documentat, dar aerisit și fermecător, accesibil turiștilor și reprezentativ pentru oraș.

Deși s-ar crede că după experiența broșurii anterioare, redactarea textului a fost acum mai ușoară, nu a fost deloc așa, pentru că deja existau așteptări ridicate și un precedent de succes. Broșura anterioară a fost primită foarte bine de turiști, feedback-ul din partea tuturor a fost întodeauna pozitiv, dovedindu-se, așa cum am sperat, un material atât plăcut, cât și ușor de folosit. Am pornit astfel la drum având mereu în gând întrebarea ce păstrăm în continuare și ce aducem nou pentru a avea un material și mai bun.

Respectând brief-ul echipei cu care am lucrat, m-am străduit ca broșura să cuprindă într-o formă cât mai concisă toate informațiile relevante, rămânând în același timp un instrument util, dinamic, prietenos. Am inserat informația istorică într-un text accesibil, care spune o poveste, valorificând legendele locului, oamenii, încărcătura culturală, dar și emoțională a fiecărui obiectiv. Asemeni orașului, broșura vorbește pe limba tuturor celor tineri, indiferent de vârstă.

Față de ediția din 2014, broșura actuală are o structură mai ușor de urmărit, un design îndrăzneț, părți noi de conținut, fotografii care aduc și mai multă energie. Am păstrat culorile, bucuria, aerul vibrant și cosmopolit, viziunea care individualizează Sibiul.

În continuarea broșurii anterioare, fiecare obiectiv turistic este prezentat sub formă de poveste atent documentată, cu accent pe elementul de funcționalitate a materialului, ca instrument turistic.

În cele peste 70 de pagini, cuprinsul dezvăluie multiplele fațete ale Sibiului prin secțiunile tematice, orientate spre interesul turiștilor: Sibiul medieval, Sibiul de legendă, Sibiul meșteșugarilor, Sibiul multicultural, Sibiul muzeelor, Sibiul redescoperit, Sibiul Gurmand, Sibiul verde și Sibiul cultural. O secțiune nouă este și cea dedicată împrejurimilor orașului.

Ca un instrument de orientare util, broșura conține și o hartă a centrului istoric cu principalele obiective, informații despre modurile de a ajunge în Sibiu, dar și un tabel cu unitățile de cazare din oraș.

Designul, realizat de Iuliu Duma, este modern și dinamic, reflectând specificul cultural al orașului. Provocarea pentru Iuliu a fost să creeze un material neconvențional, care să atragă privirea și să comunice sufletul Sibiului. Începând de la copertă, fiecare pagină este o nouă surpriză, fiind în același timp parte dintr-un întreg coerent. Prin formula grafică ingenioasă pe care a găsit-o, Iuliu a creat la nivelul broșurii o identitate vizuală atractivă, ușor de recunoscut și memorabilă.

Designul pune în valoare și fotografiile care au fost atent selectate, aparținând unor fotografi cunoscuți.

 

2016-11-17-10_04_16-new-notification

2016-11-17-10_15_04-new-notification

2016-11-17-10_00_03-new-notification2016-11-17-10_01_00-new-notification

Și de data aceasta am lucrat într-o echipă energică și dedicată – le mulțumesc tuturor pentru că m-au chemat să le fiu alături.

Broșura se distribuie gratuit, în limbile română, engleză și germană.

Pe lângă această broșură, oferta de promovare turistică a Sibiului cuprinde calendarele evenimentelor culturale, diverse hărți, broșura cu care Sibiul se prezintă ca viitoare Regiune Gastronomică Europeană.

În plus față de materialele tipărite, tocmai a fost actualizată și relansată aplicația Sibiu City App, disponibilă gratuit pentru dispozitive mobile cu sisteme de operare Android și iOS.

Broșura este disponibilă la Centrul de Informare al Primăriei Sibiu din sediul instituției situat în Piața Mare sau online pe turism.sibiu.ro

 

Acest material este produs de Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Editat de către Serviciul de Cultură, Sport și Turism din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu

Un gând despre “A apărut noua broșură turistică a Sibiului

Povestește și tu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s