O nouă stagiune a concertelor de orgă debutează la Biserica Neagră

Începutul lunii iunie reprezintă, an de an, debutul stagiunii concertelor de orgă la Biserica Neagră din Brașov. Începând de marţi, 2 iunie 2015, şi până la sfârşitul lunii septembrie, publicul larg este aşteptat la înâlnirea cu muzica de orgă.

afis stagiune orga-2015_web
Cea de-a 63-a stagiune estivală va cuprinde un număr de 36 de concerte care se vor desfăşura în perioada 2 iunie – 29 septembrie 2015. Concertele vor avea loc în fiecare marţi, de la ora 18:00 – pentru lunile iunie şi septembrie, şi în fiecare marţi, joi şi sâmbătă, de la aceeaşi oră – pentru lunile iulie şi august.

Muzica de orgă este în strânsă legătură cu locul special pe care acest instrument îl are în cadrul bisericii. Pentru că este un instrument liturgic, dorim ca experienţa muzicală a publicului să fie completată la fiecare concert de un cuvânt biblic pentru suflet,

a declarat Christian Plajer, Prim-preot al Bisericii Evanghelice C.A. din România – Parohia Braşov.

Pe parcursul stagiunii, alături de organiştii braşoveni, vor mai concerta muzicieni din ţară şi străinătate, care vor prezenta un program muzical divers.

Concertele durează, în medie, 30 de minute.

Biletul de intrare costă 10 lei, copiii cu vârsta mai mică de 7 ani şi elevii (în baza carnetului de elev) beneficiind de gratuitate.

2 gânduri despre “O nouă stagiune a concertelor de orgă debutează la Biserica Neagră

  1. Va rog sa imi spuneti daca soprana Cristina Radu, solista la opera din Brasov, va concerta la Biserica Neagra in aceasta stagiune ; în caz afirmativ va rog sa imi spuneti datele in care va concerta. Va mulțumesc anticipat !

    Apreciază

    • Bună ziua, deocamdată nu știu să vă răspund, îmi cer scuze, dar voi reveni cu informația imediat ce o voi primi de la organizatori.

      Apreciază

Povestește și tu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s