NOMAD SHORTS: concurs de scurtmetraje pe tema minorităților etnice

Ești regizor, amator sau profesionist, și ai un scurtmetraj pe tema minorităților etnice din România? Înscrie-te până în 10 mai la Nomad Shorts! Scurtmetrajul tău va putea fi promovat în țară și chiar internațional.

În plus: poți câștiga premii în valoare de 3.500 de euro.

Afis-NOMAD

Regizorii români își pot promova gratuit creațiile în cadrul unui festival internațional de film și, în plus, pot câștiga premii în valoare de 3.500 euro.

Pentru a veni în întâmpinarea regizorilor români – fie aceștia amatori sau profesioniști, aflați la început de drum sau consacrați – Nomad Shorts prelungește data limită de înscriere în competiție până la 10 mai 2015.

Cele mai bune 12 scurtmetraje înscrise în competiție vor fi promovate gratuit în cadrul Nomad International Film Festival in patru mari orașe din țară (București, Timișoara, Târgu Mureș și Constanța), iar cele mai bune șase vor fi promovate, în plus, și în Oslo).

Nomad International Film Festival se va desfăşura în perioada 19 mai – 28 iunie și va cuprinde, pe lângă cele 12 materiale video selecționate, șase lungmetraje europene care s-au bucurat de aprecieri din partea criticilor și publicului.

Proiecțiile din fiecare oraș vor avea loc pe parcursul a șase zile și vor fi realizate în aer liber, cu echipamente performante, preconizându-se un număr total de peste 25.000 de spectatori.

Cele 12 filme câștigătoare vor fi anunțate pe data de 15 mai 2015: șase dintre acestea vor fi alese de către public, prin vot online, iar celelalte șase vor fi alese în urma jurizării, atât după subiect, cât și după abordarea cinematografică.

În competiția Nomad Shorts poate intra orice tip material video (documentar, film de ficţiune, experimental, de animație etc.) care aduce în atenție tema minorităţilor etnice din România (cultura, identitatea, tradiţiile sau întâmplări din vieţile unor reprezentanți ai acestora).

Și, nu în ultimul rând: creatorii celor mai bune trei scurtmetraje vor fi recompensați cu premii în valoare totală de 3.500 euro (premiul I – 2.000 euro, premiul II – 1.000 euro, premiul III – 500 euro).


Doritorii pot trimite materialele – care trebuie să fie în format DVD, realizate după 1 ianuarie 2012, să fie minim HD (rezoluție de 1280×720) și, de preferat, în format MP4 sau MOV – pe adresa Asociația Culturală Metropolis, Str. C.F. Robescu nr.1 bis, București, România sau, online, pe adresa nomad@metropolisfilm.ro, însoțite de formularul de înscriere completat (formular care poate fi descărcat de aici).


Povestește și tu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s