Hunedoara (germ. Eisenmarkt, în trad. Târgu Fierului, magh.Vajdahunyad,), jud. Hunedoara

hd (2)sursa foto

Vechimea așezării depășește mult atestarea documentară din 1265., fiind descoperite urme încă din epoca pietrei. Zona Hunedoarei a atras atenția romanilor prin bogățiile sale, în special fierul. Apoi, în timpul Corvineștilor, Hunedoara devine târg al fierului, metal pe care pădurenii îl valorifică în troc cu alte produse. Avantajul economic din această epocă al domeniului și orașului Hunedoara se va menține și în secolele următoare.

După cel de-al II-lea Razboi Mondial, industria a cunoscut o dezvoltare fără precedent. În preajma revoluției din 1989, în Hunedoara, se produceau oțel, cocs metalurgic, încălțăminte, tricotaje etc. Această dezvoltare a atras forță de muncă, deci creșterea populației.

Astăzi, Castelul Corvinilor, cu istoria sa însângerată, este cel mai important monument de arta feudala gotica din România și atracția turistică grandioasă a orașului.

În 2010, castelul a fost declarat de către Lonley Planet, a doua cea mai înspăimântătoare clădire din lume. Dar nu ne speriem noi așa ușor…

Povestește și tu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s