Revista „Euxeinos” a Universității St. Gallen din Elveția dedică ultimul număr sașilor din Transilvania

 

Revista online „Euxeinos. Culture and Governance in the Black Sea Region” a Universității St. Gallen din Elveția dedică ultimul număr, recent apărut, sașilor din Transilvania.

Dosarul publicat cuprinde articole semnate de profesori, cercetători și oameni de cultură reputați, precum Daniel Ursprung – profesor și istoric al Universității din Zürich, istoricul Ottmar Trașcă din Cluj, jurnalistul Hannelore Baier, istoricul Günter Klein, cercetătorul Cristian Cercel, cercetătorul Markus Bauer, Florian Kührer-Wielach – München, directorul Institutului pentru Cultură și Istorie a Germanilor din Sud-Estul Europei, Benjamin Jozsa – Președintele Forumului Democrat German din România.

Din cuprins fac parte articole legate de istoria comunității germane din România, ecourile media ale unor personalități din rândul etnicilor germani (Herta Müller, Klaus Johannis), anumite episoade din istoria comunității – deportarea în URSS, Grupul de acțiune Banat, viața intelectuală și cotidiană a etnicilor germani în comunism, prezentul comunității germane din România.

 

Revista, în limba engleză, poate fi descărcată integral și gratuit, pe site-ul Center for Governance and Culture in Europe, Universității St. Gallen, în format pdf.

 

 

 

2 gânduri despre “Revista „Euxeinos” a Universității St. Gallen din Elveția dedică ultimul număr sașilor din Transilvania

  1. Am citit cateva pagini din cea in format PDF si imi place ca este foarte bine structurata si destul de cuprinzatoare. Paginile citite mi se par foarte concise, deci ar trebui sa am parte de foarte multe informatii utile. O sa optez pentru varianta online si o voi citi treptat.

    Apreciat de 1 persoană

Povestește și tu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s