Raluca Piteiu e un om drag, care surprinde întotdeauna plăcut cu câte o idee. Face parte dintre acei puțini prieteni cu care nu trebuie să vorbesc toată ziua, pentru ca atunci când ne întâlnim să avem impresia că nu ne-am văzut de ieri. Chiar dacă am corespondat de data aceasta, a fost ca și cum am fi povestit la o cafea, pe o terasă însorită din München, așa cum ne era cândva obiceiul. E întotdeauna o plăcere să o asculți și să vezi prin ochii ei, pentru că în fotografiile Ralucăi, „mica ei lume mare” reflectă în primul rând o calitate rară și prețioasă: micul ei suflet mare. Mă bucur că m-a invitat să răspund acestui interviu, în care mi-a dat ocazia să spun câteva lucruri despre ceea ce se întâmplă pe blogul și pagina de Facebook a poveștilor. Este prima dată când vorbesc atât de mult despre ideea, mesajul, planurile Poveștilor săsești și întrebările nu puteau veni de la cineva mai potrivit.
Cum s-au născut Poveştile săseşti?
Ai vrut deci să creezi o platformă pentru acele feţe întâlnite de tine în München. Cui se adresează acest proiect?
Vreau ca Povești săsești să fie o comunitate, în care oricine e binevenit și se simte acasă. Se adresează oricui iubește oamenii și poveștile Transilvaniei, indiferent de vârstă, de etnie. Blogul și pagina de Facebook Poveşti săsești reprezintă o reîntoarcere acasă, și o (re)descoperire a unor povești uitate, a unor locuri abandonate sau a unor oameni puțin cunoscuți.
În același timp, se adresează celor care vor să vadă și să afle despre viața sașilor de acum. Sașii trăiesc în Germania, își continuă încă tradițiile și mă simt privilegiată că pot arăta prezentul lor și celor din România.
Povești săsești este……
Cu cea mai mare placere 🙂 De fiecare data.
ApreciazăApreciază