Premierul Dacian Cioloș și alți invitați de seamă la întâlnirea de la Dinkelsbühl 2016

În fiecare an, cele trei zile ale întâlnirii sunt un adevărat maraton cultural – expoziții, discursuri, conferințe, mese rotunde, lansări de carte, spectacole de dans și teatru, parada portului tradițional -, la care iau parte și invitați importanți din cultură, politică, economie, veniți din Germania, România și nu numai.

Dintre invitații de seamă de anul acesta, de partea română au fost prezenți Premierul României, dl Dacian Cioloș, Prof. Dr. Andrei Pleșu – în calitate de Președinte al Forumului Româno-German București, dl Ovidiu Ganț – reprezentant al Forumului Democrat German în Parlamentul României, dl Hans Werner Lauk – ambasadorul Germaniei în România, dl Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania.

Din Germania au participat șeful cancelariei, dl Peter Altmaier, mai mulți membri ai Bundestagului și reprezentanți ai instituțiilor care au ca interes minoritățile etnice, nume cu rezonanță mai ales pentru publicul de aici. Alături de ei, dl Christoph Hammer, primarul orașului Dinkelsbühl, bineînțeles Președintele Asociației Sașilor Transilvăneni din Germania, dr. Bernd Fabritius, alți reprezentanți ai asociațiilor și instituțiilor sașilor.

În discursul său, Premierul Dacian Cioloș a felicitat comunitatea sașilor pentru această sărbătoare extraordinară, ajunsă la cea de-a 66-a ediție, a transmis salutul Președintelui României, dl Klaus Johannis, și a mulțumit pentru rolul de ambasadori, de punte vie de legătură pe care sașii din Transilvania îl au între România și Germania.

Premierul Cioloș și-a afirmat sprijinul în procesul retrocedării proprietăților confiscate sașilor transilvăneni, un subiect sensibil care încă își așteaptă rezolvarea. Premierul a remarcat numărul mare de tineri prezenți la întâlnire și i-a invitat pe aceștia în România, alături de celelalte asociații ale sașilor, pentru a lucra împreună la parteneriate și proiecte vizând conservarea și punerea în valoare a patrimoniului săsesc.

Discursul Premierului Dacian Cioloș poate fi urmărit integral aici.

Povesti sasesti0232

Sosirea invitaților oficiali

 

Povesti sasesti0450

Hans Werner Lauk, ambasadorul Germaniei în România și Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania

 

Povesti sasesti0449

Premierul României, dl Dacian Cioloș, în tribuna oficială a întâlnirii de la Dinkelsbuehl

Povesti sasesti0448

Prof. Dr. Andrei Pleșu în tribuna oficială la întâlnirea de la Dinkelsbuehl 2016

Povesti sasesti0447

Dr. Bernd Fabritius, Președintele Asociației Sașilor Transilvăneni din Germania

 

Povesti sasesti0440

Tribuna oficială

Povesti sasesti0234

Șeful cancelariei germane, dl Peter Altmaier, Președintele Asociației Sașilor Transilvăneni din Germania, dr. Bernd Fabritius, Premierul României, dl Dacian Cioloș

Povesti sasesti0233

Povesti sasesti0461

Povesti sasesti0460

Povesti sasesti0459

Premierul Dacian Cioloș răspunzând reporterilor de la televiziunea germană Bayerischer Rundfunk

Povesti sasesti0458

 COPYRIGHT: Mihaela Kloos-Ilea, Povești săsești

5 gânduri despre “Premierul Dacian Cioloș și alți invitați de seamă la întâlnirea de la Dinkelsbühl 2016

  1. Invitații de seamă sunt doar oamenii de cultură și participanții. Clasa politică este compromisă ori unde în lume și cu precădere la noi. Din nefericire oamenii cu relizează cauza acestui fapt, care conferă și soluția.

    Apreciază

      • Și ce te împiedică pe ”matale” să realizezi? Soluția este la mintea cocoșului, dar oamenii preferă să se târască, să accepte sclavia. Eu nu ”aleg” dintre hoți, eu ȘTIU că unde este alegere, este confuzie, este prostie, este interes meschin… Așa că…TREZEȘTE-TE și matale…

        Apreciază

  2. Pingback: Suntem toți niște Ulise rătăcind spre casă. Întâlnirea de la Dinkelsbühl 2016 | Povești săsești

Povestește și tu