14 gânduri despre “Contact

  1. Eu am aflat doar astazi de la radio Romania actualitati. Chiar daca am peste 50 ani eram hotarat sa particip. Nu se poate participa doar la etapele 4 si 5 ?

    Apreciază

  2. Stimată doamna Mihaela Kloos-Ilea,

    Am ajuns din pură întamplare (Este oareceva … realmente întâmplător?) pe site-ul dumneavoastră „Povestiri sătești,” căutând ceva și găsind, bunînțeles, altceva. Am fost plăcut surprins de la început, dar am amânat studierea serioasă a produsului dumneavoastră intelectual. Oricum, ieri și astăzi am avut mai mult timp liber ca să-l dedic studierii site-ului. După ce am citit vreo șase-șapte „povestiri săsești” am descoperit cu o mare plăcere ca toată intreprinderea dumneavoastră este cu mult mai mult decât observasem inițial.

    Totul este sub semnul echilibrului, al bunului gust și al unei amestec minunat de înțelegere, armonie și dragoste pe care, de obicei, mai ales femeile îl au. Totul este armonios. Totul este profund pozitiv. Site-ul poate fi ușor recomandat ca un superb exemplu de Feng Shui creativ al epocii Internetului. Textele alese, lungimea lor, delicatul balans între informații factuale și păreri personale, organizarea „nemțească” a structurii paginilor web, calitatea foarte bună a fotografiilor (artistică și tehnică), dar și multe altele, sunt tot atâtea semne că sunteți un creator matur, solid.

    Ar trebui să vă găsiți un editor și să realizați un volum cu numeroasele dumneavoastră „povești sătești.” Sunteți o povestitoare armonioasă, pozitivă, profundă și de anvergură. Mult succes!

    Apreciază

    • Va multumesc foarte mult pentru cuvintele frumoase, ma bucur cand ceea ce scriu ajunge la oameni precum dumneavoastra. E singura, neasteptata rasplata pentru timpul investit aici.
      Va veni, sper, si vremea povestilor sasesti de citit in volum. Totusi, marii povestitori sunt in general ceva mai in varsta si mai intelepti. Mai am de lucru in acest sens.
      Toate cele bune va doresc si va astept cu drag impresiile!
      Cu multumire,
      Mihaela

      Apreciază

  3. Erată

    „Povestiri sătești,” și/sau „povești sătești,” trebuie ambele, evident citite, „povești săsești.”

    Vă rog să iertați aiureala de a folosi un alt editor de text, care m-a corectat fără să-mi dau seama, urmat de „copy and paste” și urmat apoi de faptul că nu am fost „cap limpede.”

    Al dumneavoastră,

    Florin O. Zare (zazuetto)

    Apreciază

  4. Povestind despre Gherdeal Daniel Fratila spune ca drumul este foarte greu, ca iti trebuie o masina de teren. Daca a venit pe vreun drum prin padure, poate. Drumul este bun, accesibil si masinilor mici.

    Apreciază

    • Va multumesc pentru comentariu, dar daca tot tineti la exactitate, ar fi fost bine sa-l fi scris la articolul despre Gherdeal, nu aici. Ar fi fost limpede pentru toti la ce va referiti, starea drumului din Gherdeal n-are a face cu datele mele de contact. Oricum, o precizare care sa inlature dubiile: am scris acest articol ieri, in 30 august 2014. Daca va uitati pe YouTube, de unde am postat filmul, vedeti clar ca acesta a fost facut public in mai 2013, deci acum mai bine de un an. Daniel Fratila a fost la Gherdeal si a inregistrat evident inainte de aceasta data. Sigur ca autorul filmului se refera la situatia de la data filmarii, la felul cum a gasit el satul. Daca intre timp autoritatile au fost harnice si au asfaltat, cu atat mai bine, felicitari, imi cer scuze ca nu m-am pus la curent cu starea drumului. Iau de buna informatia dvs, asa ca in curand voi ajunge si eu pe acolo, cu masina mica. Toate cele bune va doresc, pe curand!

      Apreciază

  5. buna ziua! m-ar interesa sa ma mut intr-un sat cu case sasesti din jud Sibiu si as dori daca puteti sa imi mentionati cateva localitati …..caut informatii ptr o calatorie acolo.unde ar trebui sa ma adresez?

    Apreciază

    • Având în vedere că din întrebarea dvs înţeleg că nu cunoaşteţi zona, cel mai bun sfat la care ma gândesc este să luaţi efectiv la pas satele din zona în care aţi vrea să cumpăraţi.

      Doar acolo, văzând locul, cunoscând oamenii, colindând dealurile şi simţind aerul o să vă puteţi spune unde este locul potrivit pentru dumneavoastră.

      Mie personal îmi place zona dintre Sibiu şi Mediaş, dar şi Cincşorul-Cincu-Şomartin-Gherdeal, ultimele două fiind mai retrase. Depinde ce căutaţi dvs exact, opţiunile sunt multe.

      În afară de site-urile imobiliare cunoscute, pe care le puteţi accesa şi de la distanţă, veţi afla întrebând în sate care case sunt de vânzare şi vă vor îndruma localnicii.

      Mult succes!

      Apreciază

  6. As vrea sa știu si eu câți sași au fost in Transilvania înainte de decăderea civilizației lor,deci înainte de 1918 si dimensiunile teritoriului locuit de aceștia .Pe site-ul sașilor din Austria ,7 buergen se menționează că ar fi 248.000 sași in lume,dar pe alte surse am gasit ca ar fi jumătate de milion(surse românești).

    Apreciază

    • Am la îndemână date din anul 1930, sper că vă sunt de folos. Cât despre anul 1918 ca punct de ,,decădere a civilizației sașilor”, așa cum îl numiți, e foarte discutabilă formularea.

      În anul 1930, trăiau în Transilvania cca. 230.000 de sași.

      Lor li se adaugă aproximativ 28.000 de șvabi sătmăreni, 237.000 de șvabi bănățeni, 36.800 de germani în Banatul montan, cca 5.000 de landleri, țipțeri cca 3.600, în Bucovina de sud erau cca 46.000 de germani, în Dobrogea cca 12.000 de germani.
      Toate aceste comunități la un loc formau populația de origine germană din România.

      Pentru teritoriu, găsiți pe internet suficiente hărți relevante.
      Nu confundați vă rog cifrele pe care le găsiți pe diverse site-uri, întotdeauna aveți în vedere clar perioada și zona la care se referă.

      Apreciază

Povestește și tu