CADOU: Transilvania, tărâmul legendelor, primul eBook Povești săsești

În viață, cele mai frumoase lucruri nu pot fi cumpărate. Nici nu se oferă condiționat. Tocmai de aceea, v-am pregătit în dar de Crăciun o cărțulie electronică în care am adunat câteva dintre cele mai iubite povești săsești pe care le-am publicat aici. O puteți descărca, lista sau trimite celor dragi gratuit, simplu, cu un singur click. De Crăciun, dar din dar se face rai.

Poveștile săsești îmi aparțin tot atât pe cât sunt și ale voastre, pentru că le citiți și vă plac, pentru că mi-ați cerut de atâtea ori o carte a poveștilor. Indiferent unde ați fi, aș vrea ca aceste legende să vă conducă în tărâmul fără granițe al vârstei fericite, în care să recunoașteți rânduiala și valorile săsești.

Ca o oglindă a lumii, poveștile ne reflectă chipul și preocupările culturale fundamentale. Cum au ajuns sașii în Transilvania, profeții și legende care le înscriu destinul, cavaleri și cetăți trainice, uriași și globuri de aur, sași destoinici sau puși pe șotii, povești despre curaj, dreptate, iubire și statornicie sunt firele epice ce ne absorb într-o călătorie de-a lungul epocilor și de-a latul Transilvaniei. Unele ne amuză, ne luminează sau ne intrigă, altele sunt mai triste sau romantice, pentru ca în final să ne spună că fiecare suntem suma tuturor poveștilor scrise vreodată. Iar istoria mare se compune din toate istoriile mici, personale, înșirate la nesfârșit.

Am scos legendele de aici din lăzi prăfuite ale memoriei, dar pentru unii dintre voi vor fi noi-nouțe. Pe unele poate le-ați auzit povestite de bunici, pe altele le-am tradus din germană sau din dialectul săsesc și le-am publicat pentru prima dată în limba română. Pe câteva le-am aflat chiar de la voi. În jurul legendelor propriu-zise am tras pârghii spre realitate, tocmai pentru că ele amintesc adesea de oameni și locuri mai puțin cunoscute. Spre final, găsiți și două extraordinare mostre de vechi creații populare în dialect săsesc, tot mai rar întâlnit astăzi. Am scotocit cărți și arhive după istorii uitate, am hoinărit pe cărări neumblate în Transilvania și Germania, am ascultat oameni-tezaure vii, amintiri și folclor, iar la final am presărat pulbere de magie. Această primă cărțulie este doar o fărâmă din ce înseamnă poveștile săsești. Luați-o în răspăr sau hrăniți-vă sufletul cu ea și bucurați-i și pe alții cu isprăvile sașilor de ieri și de azi.

 

DESCARCĂ GRATUIT primul  eBook_Transilvania_taramul_legendelor_Povesti_sasesti

(*format pdf. Click, save, lectură plăcută! Cum ziceam, e simplu, gratuit și necondiționat 🙂 )

 

covereBook1

 

Câțiva dintre voi ați găsit deja în poștă această felicitare, împreună cu toate gândurile mele bune și un mare MULȚUMESC pentru că citiți acest blog.

Vă doresc tuturor sărbători fericite și un An Nou cu sănătate, împliniri și povești frumoase!

felicitare 2014

26 de gânduri despre “CADOU: Transilvania, tărâmul legendelor, primul eBook Povești săsești

  1. Mulțumiri din suflet pentru minunatul și neașteptatul cadou de Crăciun!

    Crăciun fericit 2014 !

    An Nou 2015 cu foarte multe bucurii, împliniri și realizări !

    vă urez dumneavoastră și tuturor celor dragi.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Aveti un suflet mare si va multumim! Pentru cadou, ca si pentru efortul sustinut de a ne povesti cate ceva in fiecare zi de Advent! Sa aveti un Craciun linistit iar anul ce vine sa va aduca o penita cat mai iscusita!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Draga Mihaela, mă delectez de ceva vreme citindu-va rândurile pline de talc, intelepciune si bune intentii, nemaivorbind de talentul de jurnalist si artist. Va consider o VOCE ce ar trebui ascultata de multi in România, nu numai de sasi.

    „Transilvania taramul legendelor” este probabil o culminare a tot ceea ce ați spus pana acum pe aceste pagini de blog. Crăciun Fericit!

    Alex, o alta corcitura de sas pierdut in lume si in timp

    Apreciat de 1 persoană

    • Mulțumesc mult pentru mesaj, îmi permit să te tutuiesc, Alex. Mă bucur că ești aici și îți mulțumesc pentru apreciere.

      Eu mă străduiesc să scriu, cât mai bine și cu drag, iar de ascultat… ascultă cine are urechi de auzit. Sau ochi buni să vadă dincolo de aparență. Eu mă bucur de constanța voastră, a celor care citiți poveștile, de oamenii faini pe care i-am întâlnit datorită acestui blog, de tot ce învăț nou în fiecare zi. Deocamdată e singura, dar o mare, neașteptată răsplată pentru timpul pe care-l investesc aici.

      Să ai sărbători fericite și tot ce-i mai bun!

      Apreciază

    • Cu placere, ma bucur ca va place. Nu, deocamdata nu exista si varianta in germana sau engleza. Am inceput sa traduc cateva articole de pe blog, insa e enorm de multa munca si din pacate nu-mi ajunge timpul sa fac si asta. Poate candva, cu putin ajutor, vor fi. Sa aveti sarbatori fericite si toate cele bune, va multumesc pentru ca sunteti aici!

      Apreciază

Povestește și tu