Sibiu/Hermannstadt, tânăr din 1191 – noua broșură de promovare a orașului

Zilele acestea, la târgurile de turism de la Stuttgart (11-19 ianuarie 2014) și Viena (16-19 ianuarie 2014) este lansată noua broșură de promovare turistică a Sibiului, la care am plăcerea să semnez textul. Aceasta vine în continuarea altor materiale de promovare utile și atrăgătoare cu care Sibiul își întâmpină turiștii de ani de zile. Broșura, în limbile română, germană și engleză, va fi distribuită gratuit tuturor celor interesați, în format electronic și tipărit.

cover

În paginile broșurii, vei afla toate motivele pentru care să iubești Sibiul

Pentru că aici confortul de acasă este în echilibru perfect cu exuberanța vieții cosmopolite actuale și cu farmecul străzilor medievale.

La Sibiu, localnicii mândri de orașul lor ți-ar înșira argumente care te conving că Sibiul e unic, spectaculos, autentic, interesant. Ce merită să vezi, ce să savurezi, cu ce să pleci acasă, de ce să revii iar, și iar. Indiferent de câte ori l-ai văzut, Sibiul nu e niciodată același.

Piața Mare, scena orașului, îmbracă mereu alte haine, festivalurile se țin lanț și viața activă te surprinde mereu. Oamenii locului îți inspiră încredere și te întâmpină zâmbitori, cu respect. Aici trăiesc de secole mai multe naționalități, de unde istoria, moștenirea și prezentul multicultural al orașului. În sălile de conferințe, în jurul obiectivelor turistice, în cafenelele boeme încântarea se rostește în mai multe limbi. În inima Transilvaniei, Sibiul este unul dintre cele mai idilice locuri, așezat la poalele munților înzăpeziți, într-un peisaj fantastic.

Câți localnici, câți turiști, câte oportunități și locuri de văzut, atâtea povești nemuritoare. Sibiul evenimentelor trăiește într-un ritm alert, pentru ca în Sibiul medieval timpul să pară că a stat în loc. Sub ochii acoperișurilor bătrâne din centru, tu devii pe nesimțite actor pe scena fabuloasă a orașului.

Sibiul e orașul patrimoniului, capitală a culturii europene în 2007, centru educativ de excelență, un mediu prosper de afaceri, propice industriei și dezvoltării durabile. În cadrul evenimentelor Capitalei Culturale Europene, Turnul Sfatului s-a îmbogățit cu o plachetă care înscrie misiunea întregului oraș: “Diversitate culturală, punte între patrimoniu și cultura viitorului.”

cuprins

Broşura de promovare a Sibiului pentru anul 2014

Varianta germană a broșurii este lansată la standurile României de la târgurile de profil din Stuttgart și Viena, unde Sibiul este prezent în aceste zile. Versiunea română este deja disponibilă publicului în format electronic (pdf pe site-ul turism.sibiu.ro). Broșura și traducerile sale în germană și engleză vor fi disponibile și în format tipărit, până la sfârşitul lunii ianuarie.

Broşura conţine 75 de pagini în condiții grafice excelente, cu informaţii și fotografii foarte frumoase, precedate de cuvântul de întâmpinare al primarului Klaus Johannis. În paginile sale, vei găsi toate motivele pentru care merită să ajungi la Sibiu în acest an și să-i duci vestea mai departe: cele mai frumoase legende și povești ale orașului, obiectivele turistice importante – Turnul Sfatului, Piața Mare, Podul Miniciunilor, Catedrala Evanghelică, Catedrala Ortodoxă şi Biserica Romano-Catolică, Muzeul Brukenthal, Colegiul Samuel von Brukenthal, Casa Luxemburg, fortificaţiile Sibiului, precum și texte despre calfele călătoare, Vinerea Verde, Aleea Artiştilor şi Baia Neptun. Un oraș dinamic și fermecător, unde te simți acasă și descoperi mereu ceva nou, indiferent de câte ori ai reveni.

Materialul are şi o secţiune generoasă referitoare la Sibiul verde, aici fiind introduse date cu privire la parcurile Sibiului, Grădina Zoologică Sibiu şi Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale Astra, dar şi despre pistele care permit turiștilor să descopere orașul de pe bicicletă. În secţiunea dedicată vieţii culturale a Sibiului sunt prezentate pe scurt cele mai importante evenimente care se țin lanț pe scenele și străzile orașului. Pentru o bună orientare în spațiu, broşura oferă o hartă a principalelor obiective turistice din centrul istoric, localizarea centrelor de informare turistică, modalităţile de transport spre Sibiu şi datele de contact ale unităţilor de cazare disponibile în Sibiu.

Mesajul textului pe care l-am scris cu drag pentru noua broșură este că Sibiul se reinventează continuu și își dezvoltă creativ o imagine pozitivă între destinațiile preferate la nivel european. Asta pentru ca tu să te simți musafir de onoare sau om al locului, să respiri energie și relaxare, iar la plecare să spui din tot sufletul “mi-a plăcut!”. Ca să te întorci mereu.

Și vechi, și nou, mereu tânăr de la prima atestare din 1191. Pur și simplu: Sibiu.

Un material sub egida Casei de Cultură a Municipiului Sibiu

Coordonator proiect: Stela Matioc, 
Șef al Serviciului de promovare și dezvoltare în cultură și turism, 
Primăria Municipiului Sibiu

Text: Mihaela Kloos-Ilea

Traducere în limba germană: Isolde Huber

Fotografii: Silvana Armat, Sebastian Marcovici, Dan Șușa, Dragoș Asaftei, 
Daniel Bălțat, Scott Eastman, Paul Albu, Marian Bozdoc. 

Design: ImagineTact.
 

Mă onorează să fac parte din această echipă, felicitări și mult succes tuturor!

14 gânduri despre “Sibiu/Hermannstadt, tânăr din 1191 – noua broșură de promovare a orașului

  1. Mihaela, suntem foarte mândri de rezultatul muncii noastre. Împreuna am făcut o echipă foarte bună. Mulțumim că ai simțit și ai scris atât de frumos despre orașul Sibiu

    Apreciază

  2. Pingback: Povestea calfelor din Sibiu | Povești săsești

  3. Pingback: De ce la Sibiu e mai fain decât la alții | Povești săsești

  4. Pingback: A apărut noua broșură turistică a Sibiului | Povești săsești

Povestește și tu